Гастро фитолек

БИЛКИ ПОМАГАТ НА СТОМАХА И ЧЕРВАТА

Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си да не е имал оплаквания от гадене, киселини, тежест, парене, повишено образуване на газове и/или болки в корема. Те могат да са следствие на изолирана диетична грешка или на обикновена вирусна инфекция например. Когато обаче упорито се повтарят, особено през пролетта и есента, могат да са израз на сериозно увреждане на стомашната и/или чревната лигавица. Най – често това увреждане е свързано с хроничен или често повтарящ се стрес, с обилно, нередовно и/или небалансирано хранене, с тютюнопушене и прекаляване с алкохол, с приемане на определени медикаменти, с инфекция, причинена от бактерията Хеликобактер Пилори и др.

Независимо от причината за коремния дискомфорт, самостоятелно или в добавка към предписаните от лекаря медикаменти, е препоръчителна билковата комбинация ГАСТРО ФИТОЛЕК. Благодарение на съдържащите се в него мента, жълт кантарион, лайка, невен, джинджифил, сладък корен, папая и анасон чаят ГАСТРО ФИТОЛЕК подобрява храносмилането, облекчава възпалението и болката, премахва гаденето, газовете и киселините и намалява оплакванията от болки и чувство за тежест и дискомфорт в корема.

Чаят ГАСТРО ФИТОЛЕК се препоръчва при:

 • възпаление на хранопровода
 • гастрит
 • язва
 • колит
 • „синдром на раздразненото черво”

ГИНКО БИЛОБА ПОВИШАВА ТОНУСА И КОНЦЕНТРАЦИЯТА

Съвременното ни ежедневие е свързано с голямо психическо натоварване,  стресови ситуации и вредности от околната среда, които намаляват жизнената ни енергия и издържливост. А през този сезон от годината за това допринася и пролетната умора, която вече е налегнала мнозина от нас. Как да поддържаме висока умствена и физическа работоспособност и устойчивостта на организма си на стрес и на увреждащото действие на свободните радикали? Отговорът е – с чай ГИНКО ФИТОЛЕК.

Съдържащите се в него гинко билоба, мента, зелен чай и стевия подобряват кръвообращението, стимулират способността за концентрация и запаметяване и повишават тонуса.

Чаят ГИНКО ФИТОЛЕК се препоръчва:

 • за подобряване на паметта и концентрацията
 • повишаване на работоспособността
 • при студени крайници
 • при разширени вени и хемороиди
 • при оплаквания от световъртеж и чувство за шум в ушите

КАК ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ

През пролетта мнозина от нас с ужас установяват, че специфичното хранене и заседналият начин на живот през зимата не са се разминали безнаказано. Според статистиката почти половината от населението у нас има проблеми с килограмите. За съжаление, наднорменото тегло не е само козметичен дефект. Редица проучвания доказват, че излишните килограми представляват рисков фактор за редица заболявания.

Успоредно с увеличената честота на болестното наднормено тегло се увеличават честотата и тежестта на протичане на артериалната хипертония, на сърдечните и съдовите увреждания, на жлъчнокаменната болест, на захарния диабет, на злокачествените заболявания, на дихателните и опорно – двигателните проблеми и много други. Повечето хора с наднормено тегло се оплакват и от лениви черва и повишено изпотяване, което благоприятства появата на екземи и развитието на гъбички. Не на последно място, затлъстяването може да доведе и до тежки неврози или депресии, които се лекуват изключително трудно.

За нормализиране на теглото, освен спазването на подходящ двигателен и хранителен режим, може да спомогне пиенето на чай ЕЛЕГАНС ФИТОЛЕК. Съдържащите се в него пу-ер, резене, роза, коприва, сена, стевия, кола ядки и гарсиния стимулират жлъчната секреция и чревната перисталтика, допринасят за елиминиране на излишните течности от организма и нормализират обмяната на веществата.

Чаят ЕЛЕГАНС ФИТОЛЕК се препоръчва при:

 • наднормено тегло и затлъстяване
 • забавена чревна перисталтика
 • склонност към задръжка на течности в организма

Вижте цялата серия Фитолек

д-р Даринка Русева, Медицински Център ФИТОЛЕК

Публикувано в Чай Фитолек. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


6 + 2 =

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>