Билкови чайове помагат при диабет

ООН приема, че диабетът е световна епидемия, въпреки че не е инфекциозно заболяване. В момента около 6,5% от възрастното население между 20 и 59 години в света или над 300 милиона души има диабет, като неговата честота нараства прогресивно. Според статистиката на Международната диабетна федерация, след 20 години се очаква от диабет да бъдат болни  около 20% от възрастните хора. Освен че е често, диабетът е и тежко заболяване, тъй като диабетните увреждания обхващат всички тъкани и органи в човешкото тяло.

Очни увреждания, инсулти, проблеми с теглото и мастната обмяна,  сърдечно – съдови заболявания, гангрени, чести инфекции в различни области на тялото, полови смущения – това са една малка част от заболяванията, имащи връзка с диабета. Ето защо е изключително важно кръвната захар при диабетиците и при хората с нарушен въглехидратен толеранс да бъде под контрол. При хората с т. нар. неинсулинозависим или възрастов тип диабет, за това могат да допринасят определени билкови комбинации, каквато е ДИАБЕТ ФИТОЛЕК.

Редовното пиене на чай ДИАБЕТ ФИТОЛЕК, съдържащ листа от гимнема силвестре, стевия, канела, бобови шушулки, листа от коприва, листа и плодове от черна боровинка, стръкове от жаблек и листа от бяла черница:

-  подобрява дейността на ендокринната част на панкреаса и така спомага за нормализиране на високото ниво на захарта в кръвта

- въздейства положително на обмяната на мастите, като допринася за намаляване на „лошия“ и за повишаване на „добрия“ холестерол.

- съдейства за намаляване на теглото при хора с наднормени килограми

- способства за изхвърляне на токсините от организма (детоксикиращ ефект)

Други билкови комбинации, подходящи за повлияване на състояния и заболявания, провокирани от захарния диабет:

  • чайове, препоръчвани при пикочни инфекции (УРО ФИТОЛЕК) и при инфекции на носоглътката и на горните дихателни пътища (ФАРИНГО ФИТОЛЕК, БРОНХО ФИТОЛЕК и ГРИП ФИТОЛЕК)
  • чай ИМУНО ФИТОЛЕК, подобряващ имунната защита и подходящ за профилактика на всякакви инфекции
  • чай ГИНКО БИЛОБА ФИТОЛЕК, спомагащ за премахване на спазъма на артериите и за подобряване на кръвообращението
  • чай КАРДИО ФИТОЛЕК, подобряващ сърдечно – съдовата дейност
  • чай ЕЛЕГАНС ФИТОЛЕК, допринасящ за премахване на излишните килограми и за нормализиране на теглото и на мастната обмяна
  • чай МАКС МЪЖ ФИТОЛЕК, подобряващ кръвообращението и ерекцията при мъжа

Всички чайове от серията ФИТОЛЕК могат да бъдат поръчани от СТИНГ АД.

Д-р Надя Гурянова, Медицински Център ФИТОЛЕК

Публикувано в Фитотерапията (Билколечение), Чай Фитолек. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


× 3 = 24

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>