Билки помагат при пикочни инфекции

Според статистически проучвания, всяка втора жена през живота си е имала оплаквания от често уриниране, съпроводено от парене и/или болка, дължащи се на възпаление на пикочния мехур ( цистит ) и на пикочните пътища

КАКВО ПРЕДРАЗПОЛАГА КЪМ ЦИСТИТ

Причина за по – честите цистити сред жените е късата уретра при тях и близостта на нейния външен отвор до ануса. Това улеснява попадането на  нормално присъстващи в червата бактерии ( най-вече Ешерихия коли ) в пикочните пътища и в пикочния мехур, където тези бактерии предизвикват възпаление на лигавицата. При мъжете пикочните инфекции зачестяват в по – напреднала възраст, когато увеличената простатна жлеза води до затруднено изпразване на пикочния мехур. Това създава благоприятни условия за развитие на пикочни инфекции. Намаленият общ имунитет, преохлаждането на организма, недостатъчния прием на течности, честите полови контакти и полово преносимите инфекции и запекът са сред другите най – чести причини за развитие на инфекция на пикочните пътища.

С АНТИБИОТИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА

При неадекватно и/или ненавременно лечение съществува реален риск циститът да се превърне в често повтарящ се или хроничен. В тези случаи  инфекцията може да се разпространи върху бъбреците, а това вече е твърде опасно. За съжаление антибиотиците, които в повечето случаи се използват за лечение на възпалението на пикочните пътища и на бъбреците, не винаги дават траен лечебен резултат, а нерядко болестотворните микроорганизми развиват и резистентност към тях и в тези случаи антибиотиците изобщо не действат. Не са за пренебрегване и сериозните странични действия на антибиотиците върху организма. Всичко казано до тук обяснява защо все повече лекари от цял свят се обръщат към природосъобразни и щадящи организма методи за профилактика и лечение, какъвто е фитотерапията.

БИЛКИТЕ – ЦЕНЕН ПОМОЩНИК НА БЪБРЕЦИТЕ И ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА

Сред най – често използваните билки за подобряване на дейността на бъбреците и пикочните пътища са червената боровинка, хибискусът, полския хвощ, копривата, брезата,  мечото грозде, шипката, вишневите дръжки и др.. Според фитотерапевтите те стимулират образуването и отделянето на урина и изхвърлянето с нея на кристали, песъчинки и бактерии и едновременно с това упражняват силно противовъзпалително и антисептично действие.

Чаят УРО ФИТОЛЕК включва в своя състав повечето от гореизброените билки, Благодарение на този си състав чаят УРО ФИТОЛЕК подпомага бъбречната функция и тази на пикочния мехур.

Увеличавйки  имунната и антиоксидантната защита на организма и действайки общоукрепващо и тонизиращо, чаят

ИМУНО ФИТОЛЕК би могъл успешно да се комбинира с чая УРО ФИТОЛЕК. Чаят ИМУНО ФИТОЛЕК представлява комбинация от 3-те билки с най – мощно имуностимулиращо действие в растителния свят  – котешки нокът (саменто), ехинацея и жен-шен. За подсилване на неговия ефект и за подобряване на вкусовите му качества, към тези билки са прибавени бъз, лимонова трева, сладък корен, канела, цикория и папая.

Повече информация за всички чайове от серията ФИТОЛЕК можете да намерите на страниците на сайта www.bulgarianteacompany.com).

Важно! Чайовете от серията ФИТОЛЕК  могат да бъдат доставени във всяка аптека или дрогерия от Стинг АД.

д-р Надя Гурянова, Медицински Център ФИТОЛЕК, www.phytolek.com

Публикувано в Фитотерапията (Билколечение), Чай Фитолек. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


× 9 = 63

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>