Диета и удовоствие с чай TEA MOMENTS

Пу Ер чай за отслабване

Пу ер чаят е разновидност на зеления чай и се отглежда единствено в провинция Юнан в Китай. Произведен от свежите листа на чаеното дърво, пу ер има своя толкова отличителен аромат, благодарение на специалната процедура на ферментация.
Заради прословутите си качества, че премахва мазнините, действа отслабващо и влияе добре на храносмилането, чаят още бива наричан „отслабващ чай” и „козметичен чай”.
При редовна консумацията на пу ер е установено, че се намалява холестерола. Научните изследвания на този чай показват, че намалява не само лошия холестерол (LDL), но и съдържащите се в него химични елементи възпрепятстват до голяма степен синтезирането му.
Има антимикробни и антиканцерогенни свойства, намалява и триглицеридите в кръвта.
Но най-широката му употреба се свързва с това, че помага при загубата на излишното тегло. Това става чрез неговите свойства да усилва метаболизма и оттам да се горят повече калории.

Препоръчва се консумацията на 3 – 4 чаши пу ер чай без захар на ден. На пазара може да се намери под формата на чай, но също така присъства и като активна съставка в доста хранителни добавки за отслабване.

В живота си сме постоянно на бой с токсините в ежедневието и в храната.
Пу Ер е един чудесен начин да премахнем свободните радикали от тялото, да понижим холестерола и кръвното налягане, да поведем успешна борба с рака, а и да изглеждаме малко по-млади с една чаша чай на ден.

Лечебните свойства на чая Пу Ер са наистина удивителни и той се използва с медицинска цел в Китай повече от 1700 год. Пресованият Пу Ер е бил съхраняван дори 100 години и след това е получавал статут на ферментирал. Общото схващане е, че както и при виното, качеството на чая Пу Ер се повишава с течение на времето.

Чаят Пу Ер се е използвал против стареене, за профилактика на сърдечно-съдовата система, при рак, диабет, за подпомагане на храносмилането, подобряване на кръвообръщението, функцията на далака, при възпаления. Доказано е, че противодейства на неприятните последици след консумацията на алкохол, увеличава метаболизма, тъй като негови съставки се свързват с макронутриентите и хранителните ензими и намаляват хранителното усвояване. По-новите проучвания показват силен ефект на понижаване на холестерола, свойство да пречиства кръвта и мощно действие за отслабване и намаляване на теглото. Продължителната употреба на чая Пу Ер намалява триглицеридите в кръвта, високото кръвно налягане и нивата на LDL холестерола и играе важна роля в превенцията на рака и сърдечно-съдовите заболявания. Химически съставки в Пу Ер подтискат синтеза на холестерола. Той претежава антимутагенни и антимикробни свойства.

Публикувано в Фитотерапията (Билколечение) с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


+ 5 = 8

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>