Какво да правим при простуда и грип

Поради редица причини, по това време от годината зачестяват случаите на простуда и грип. Над 95 % от т. нар. простудни заболявания се причиняват от вируси, които се предават от болния човек на здравия предимно по въздушно-капков път (при говор, кихане, кашлица и др. ) и на които антибиотиците не действат. Болестните симптоми, които усещаме, се дължат на размножаването на микроорганизмите в нашето тяло и на неговата реакция спрямо тях. Обикновено няколко дни след заразяването се появяват оплаквания от повишена температура, хрема, кихане, кашлица, болки и чувство за сухота и дразнене в гърлото, главоболие, общо неразположение и др. В зависимост от вида на вируса и от имунитета и индивидуалните особености на болния гореизброените симптоми се съчетават по най-различен начин и тяхната сила и продължителност варират в широки граници.

ПОМОГНЕТЕ СИ С БИЛКИ

Фитотерапията (лечението с билки) е ефективна, както в ранните стадии на заболяванията и при остри такива, така и в хроничния стадий на развитието на болестта, а също и в периодите на възстановяване. При някои заболявания фитотерапията е допълващ, спомагателен метод за стимулиране на оздравителните сили на организма. В тези случаи тя повишава ефективността и често спомага за намаляване на дозировката на химическите лекарства. Така се постига и намаляване на страничните действия на тези лекарства.

КАК ДА НЕУТРАЛИЗИРАМЕ ГРИПА И ДРУГИТЕ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ

pastedGraphic.pdfНай-важното в профилактиката на вирусните заболявания е подсилването на имунната система. За това спомага чаят ИМУНО ФИТОЛЕК, представляващ комбинация от котешки нокът (саменто), ехинацея, жен-шен, бъз, лимонова трева, сладък корен, канела, цикория и папая. Благодарение на този състав чаят ИМУНО ФИТОЛЕК увеличава имунната и антиоксидантната защита на организма и действа общоукрепващо и тонизиращо. Препоръчва се:

  • при всякакви видове инфекции и за профилактика на такива;
  • на хора, преживели тежки операции;
  • на хора с  хронични заболявания, водещи до понижаване на имунитета;
  • на хора, подложени на силен стрес;
  • като антиоксидант.

pastedGraphic_1.pdfПри възпаление на гърлото, дължащо се на вирусна или бактериална инфекция може да помогне чаят ФАРИНГО ФИТОЛЕК. Съдържащите се в него кора от червен бряст, мента, канела, лайка, корени от сладник, салвия и корени от медицинска ружа упражняват силно противовъзпалително, болкоуспокояващо и антисептично действие, облекчават кашлицата и чувството за дразнене в гърлото и спомагат за нормализиране на високата температура. При болезнено гърло са препоръчителни и гаргари с чая ФАРИНГО ФИТОЛЕК.

pastedGraphic_2.pdfКашлицата е друго често срещано оплакване по това време от годината. Остро настъпила кашлица, придружена от симптоми като хрема, болки в гърлото, повишена температура и т.н.. говори най-често за вирусна или бактериална инфекция на дихателните пътища. В тези случаи може да помогне чаят БРОНХО ФИТОЛЕК. Той упражнява изразено противовъзпалително и противомикробно действие, втечнява бронхиалните секрети и подпомага отхрачването им. Така се постига облекчаване на кашлицата и на свързания с нея дискомфорт. Благоприятният ефект на БРОНХО ФИТОЛЕК върху дихателните пътища се дължи на съдържащите се в него  мащерка, салвия, риган, медицинска ружа, евкалипт, бъз, и сладник.

pastedGraphic_3.pdfПри грип и всякакви други инфекциозни заболявания, особено ако се придружени от висока температура, е подходящо да пием чай ГРИП ФИТОЛЕК. Съдържащите се в него ехинацея, лайка, липа, бъз, шипка и джинджифил увеличават имунната и антиоксидантната защита на организма. Освен това чаят ГРИП ФИТОЛЕК упражнява противовъзпалително и противомикробно действие и спомага за нормализиране на високата температура.

 

Всички чайове от серията ФИТОЛЕК могат да бъдат поръчани от СТИНГ АД.
За повече информация посетете сайта на Българска чаена компания.
Д-р Даринка Русева, Медицински Център ФИТОЛЕК

Публикувано в Фитотерапията (Билколечение), Чай Фитолек. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


3 × 7 =

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>